Schaamhaar scheren, hoe doe je dit?

Schaamhaar scheren doen meer en meer mensen in meer of mindere mate. Dat dit echter niet zonder complicaties gaat, zal menigeen beamen. Het is, net als bijvoorbeeld de oksels, een gevoelig gebied waar je voorzichtig mee moet omgaan en wat extra zorg aan moet besteden voor, tijdens en na het scheren.

 

Veruit de populairste ontharingsmethode van de schaamstreek is scheren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld waxen of epileren is schaamhaar scheren je schaamhaar, mits met zorg gedaan, vrijwel pijnloos. Je kan het vergelijken met het scheren van je benen of, voor de mannen, je baard. Het is bij veel mensen wel zo dat ze met dit gebied extra voorzichtig omgaan om zich niet te snijden.

Voorbereiding voor het scheren van schaamhaar

Zorg ervoor dat je langer haar eerst kort knipt, ga ook hier weer voorzichtig te werk. Gebruik vervolgens een scheerschuim en een apart mesje. Wel zo hygiënisch en je wilt absoluut dat dit mesje schoon en scherp is. Scheer altijd eerst met de groeirichting van het haar mee en daarna nog een keer tegen de groeirichting in. Dit geeft het gladste resultaat met de kleinste kans op wondjes. het scheren gaat het makkelijkst als je de huid strak trekt. Spoel na met veel water, of spring nog even onder de douche. Schaamhaar scheren blijft een onderdeel van je lichaamsverzorging waar je net iets meer aandacht aan wilt besteden en voorzichtig mee wilt omgaan.

Avoyd na het scheren van je schaamstreek

Om ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek te voorkomen, gebruik je na het scheren Avoyd. De gehele lijn van Avoyd-producten is er om rode bultjes en ingegroeide haartjes te voorkomen, de huid te kalmeren en te zorgen voor een mooi resultaat zonder irritatie. Speciaal voor de dames is er Bikini Bliss, voor een gladde bikinilijn zonder bultjes.